Zero

One bike, one pair of legs, zero emissions… Cycle Zero. Misschien is het gewoon zo simpel als een jongen met een droom naar het oosten te fietsen, of een beetje meer dan dat. Zie het als iemands onverzadigbare honger naar avontuur, diep gegronde liefde voor alles, ik herhaal, alles, dat ook maar enigszins te maken heeft met fietsen. Combineer dit met een een wetenschappelijke achtergrond in hernieuwbare energie, duurzaamheid en fysische geografie en je hebt een idee welke kant dit op gaat. Voeg daarbij een eetlepel van het verlangen andere culturen te ontmoeten. Een snufje van andere levensgewoonten en ideeën.

Cycle Zero is een project groter dan ikzelf alleen. Het is een interactief forum waar U een actieve rol kunt spelen. Gedurende mijn reis richting het oosten kom ik door technologisch sterk ontwikkelde regio’s, nieuwe EU lidstaten en kandidaat lidstaten, traditionele landen getekend door recente en voortdurende conflicten en sterk groeiende economieën met uit hun voegen groeiende stedelijke regio’s. Elk van deze regio’s worstelen op hun eigen manier met problemen op het gebied van het winnen van grondstoffen, (hernieuwbare) energievoorzieningen, afvalbeheer en de productie en het gebruik van grondstoffen en materialen.

De hoofdfocus van Cycle Zero ligt niet in een diepgaand project-specifiek onderzoek. Ook moet het niet gezien worden als slechts een roekeloos avontuur, maar zal hierin de middenweg gezocht worden. Waar deze middenweg ligt, daar beslist U over. Hoe? Waar? Waarom? Wanneer? Check deze site, twitter, Instagram en Facebook (onder aan de pagina). Als het kon zou ik morse-code, semafoor en rooksignalen gebruiken, gelukkig is het 2015 en is het leven voor mij een stuk makkelijker gemaakt… Bedankt voor het lezen, ik houd u op de hoogte.

Signature

Tim

25 landen, tientallen projecten, oneindig veel verhalen.
1. Nederland (Utrecht) 2. België 3. Luxemburg 4. Frankrijk 5. Duitsland 6. Zwitserland 7. Liechtenstein 8. Oostenrijk 9. Italië 10. Slovenië 11. Kroatië 12. Bosnië Herzegovina 13. Servië 14. Montenegro 15. Albanië 16. Macedonië 17. Griekenland 18. Bulgarije            19. Turkije. 20 Iran 21. Turkmenistan 22. Uzbekistan 23. Kirgizië 24. Tadzjikistan 25. China (Hong Kong)
“Beschouw je Kosovo als een land a country?” Nee “Waarom niet?” Dat is ingewikkeld. “Kashmir?” Uhm, laat me hier alstublieft niet over beginnen. “… en Hong Kong?”  Nee,  Het is een Special Administrative Region of the People’s Republic of China. “Dus, nee?” Ja.

Routekaal

Officieel persbericht:

Screenshot 2015-02-10 14.03.36